Viola Boglárka: Költözködési terv

Költözködési terv

 Egy nyári napon két évvel ezelőtt Varga Gyula, a helyi postahivatal vezetője, úgy gondolta, elég pénzt spórolt arra, hogy végre beköltözhessen a városba, ugyanis mégokosabban tudna gazdálkodni pénzével, ha közelebb lakna munkahelyéhez.

 Meg aztán nemis olcsó mulatság minden nap hazajárni a Varga - szigetre! Az volt az egyetlen baj, hogy az idők alatt, igencsak megszerette saját kis szigetét. Gondolkodott még egy kicsit Varga úr és nyomban kitalálta, hogy nem hagyja el hőn szeretett birodalmát, szigetestől költözik. Elgondolta Gyula úr, hogy mivel úgyis mindíg emeletes házban akart lakni, fölszerelteti a szigetét egy húszemeletes ház oldalára, ahonnan szép a kilátás. Az ám! De hogy fog onnan lejönni? Ezzel a kérdéssel nem sokat foglalkozott, inkább az járt a fejében, hogy mivel a szigeten nincs ablak, amit becsukhatna, csak egy fa egy vödör és egy paplan az utca zaja, egy kissé behallatszana hozzá és ez megzavarná lelki nyugalmát.

 Így történt, hogy végül Varga Gyula, a helyi postahivatal vezetője sajnos kénytelen belenyugodni, hogy helikopterrel kell hazajárnia.

 

Viola Boglárka